Često postavljana pitanja - paketomat

Lokacije paketomata možete pogledati klikom na link.

Radno vreme paketomata koji se nalaze na benziskim stanicama je uglavnom 24h.

Radno vreme paketomata koji se nalaze na javnim površinama, u šoping centrima i supermarketima, je 24h. Plaćanje na ovim paketomatima je isključivo platnim karticama.

Usluga se ne naplaćuje dodatno.

Ne. Cena usluge je ista bez obzira na način isporuke pošiljaka.

Nakon što izvršite preusmeravanje pošiljke na paketomat, bićete obavešteni porukom kada pošiljka bude fizički ostavljena na izabranoj lokaciji. Rok je 2 radna dana, ukoliko nije proširen obim pošiljaka na izabranom paketomatu.

Dva radna dana, osim u slučajevima kada je proširen obim pošiljaka na paketomatu, za koje dobijate poruku obaveštenja o vremenu stajanja pošiljke u paketomatu.

14x44x47cm, 29x44x47cm, 44x44x47cm

44x44x47cm (to je npr. veličina mikrotalasne rerne)

Na paketomatima koji se nalaze na benziskim stanicama, možete platiti i gotovinom ili platnim karticama.

Na paketomatima koji se nalaze na javnim površinama, u šoping centrima i supermarketima, plaća se isključivo platnim karticama direktno na paketomatu.

VAŽNO: Pri preusmeravanju i odabiru paketomata, pojavljuje se ikonica "Gotovina" i/ili " Platna kartica", koja dodatno obaveštava koji je način plaćanja moguć na odabranom paketomatu.

 

Pošiljka koja ima više od jednog paketa, pošiljka koja ima povrat otpremnice, pošiljka koja ima povrat povratnice lično, pošiljka koja ima fiksni telefon primaoca, pošiljka mase veće od 20kg, otkupnina veća od 200.000,00 RSD

Može, ukoliko otkupnina nije veća od 200.000,00 RSD.

Otkupnina se plaća na kasi benzinske stanice. Moguće je platiti gotovinom ili platnim karticama. Potrebno je samo kasiru pročitati PIN iz poruke.

Ukoliko pošiljku preuzimate sa paketomata koji se ne nalazi na benziskoj stanici, plaćanje se vrši isključivo karticom direktno na paketomatu.

 

Ukoliko usluga nije plaćena unapred, plaćanje se vrši na kasi benzinske stanice. Moguće je platiti gotovinom ili platnim karticama. Potrebno je samo kasiru pročitati PIN iz poruke.

Ukoliko se paketomat nalazi van benziske stanice, plaćanje se vrši isključivo platnim karticama direktno na paketomatu.

U trenutku kada se pošiljka ostavi u paketomat, primaocu se šalje poruka sa PIN-om za otvaranje.

Da bi se otvorila vrata boksa, potrebno je na ekranu ukucati PIN iz poruke i broj telefona koji je u pošiljci naveden kao broj telefona primaoca.

Ne, nije moguće produžiti rok za preuzimanje.

Nije moguće. Za pošiljku se, nakon isteka roka za preuzimanje, automatski kreira povrat.

Ne mora biti primalac lično, ali da bi neko preuzeo pošiljku primalac mu mora pročitati pin iz poruke i svoj broj telefona.

Potrebno je pozvati broj tehničke podrške ispisan ispod ekrana na paketomatu.

Nije moguće. Pošiljku je moguće preusmeriti samo na jedan paketomat, nije moguće preusmerenje sa jednog na drugi paketomat.